g

headlogo healthquest

Introductie

Wat bieden wij

Merken-1

Merken-2

Home
Shop, Intro
Vitaminen
Probiotica
Cosmetica
Aromatherapie
Geschenken
Map/Contact
Shoppinghours

Hartelijk welkom

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Inschrijven Uitschrijven

Coming soon:

Nieuwe website met webshop voorjaar 2014

Fijne kerstdagen en een voorspoedig 2014

Introductie Winkel

Uithangbord health quest

'Health Quest by Joyce' ging op tien februari 2005 open. 'Joyce' is het hart, maar ook het brein van deze mooie winkel.

Joyce begon haar carriere ruim dertig jaar geleden als herbaliste bij Jac. Hooy. Maar haar vakgebied is vandaag veel ruimer. Haar reputatie baseert op een unieke mix van kennis en ervaring op het gebied lichaamsverzorging in de meest ruime zin van het woord, de aromatherapie, de kruidkunde en de orthomoleculaire geneeskunde. (Toepassing, gebruik van voedingssupplementen)

Dit maakt Health Quest tot de aangewezen plek voor raad en advies over, en de aanschaf van uw verzorgingsproducten, uw cosmetica, uw voedingssupplementen en aanverwandte producten.

Health Quest heeft in vrij korte tijd een heel trouwe en gestaag groeiende klantenkring opgebouwd. De mensen vinden bij ons antwoord op hun vragen en ze vinden de juiste producten. Daarom komen ze heel graag terug.

Alqvimia products on shelf
kast ALQVIMIA

U vindt ons in hartje Amsterdam op de Spiegelgracht 4, vlakbij Leidseplein en Rijksmuseum. (Zie locatie)


Wat bieden wij.

Een zorgvuldig op kwaliteit geselecteerde reeks van producten en preparaten, gericht op de gezondheid en het welzijn van de mens.

Trefwoorden zijn zuiverheid, de werkzaamheid en de betrouwbaarheid. We gaan dan ook uiterst zorgvuldig te werk bij de keuze van leveranciers en producenten.

Belangrijk is ook om zo volledig mogelijke productlijnen in de winkel aanwezig te hebben. Van de verzorgingsmerken AVEDA , Intelligent Nutritions, Sjal, Alqvimia, Uspa hebben we zeer veel in huis. Ook op 'vitaminegebied' (Solgar / Ortholon / Vitals, enz) zijn we zeer ruim gesorteerd.

joyce-met-klant

Maar het meest waardevolle dat we kunnen bieden is de professionaliteit van de mensen die er werken.
We hebben de deskundigheid in huis om op uw vragen een antwoord te kunnen geven.

Ons assortiment word gepresenteerd in een inspirerende maar niet opdringerige winkelomgeving. U kunt rustig rondkijken of even gaan zitten, evt. onder het genot van een kop thee.


Onze producten:

  • Vitaminen, voedingssupplementen, probiotica.
  • Natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten voor het hele lichaam.
  • Aromatherapie, essentiele olien, basisolien.
  • Exclusieve handgemaakte zeep, producten voor in en om het bad.
  • Geuren, wierook, oliebranders en -verdampers, geurkaarsen.

Al onze producten zijn vrij van conserveermiddelen, allergenen en synth. kleur - en smaakstoffen. De grondstoffen voor al onze producten zijn (zover dit mogelijk is) afkomstig uit de gecontroleerd biologische teelt.


Onze merken, deel 1, verzorging en beauty

aveda-brilliant

AVEDA:

"The art and science of pure flower and plant essences."

Cosmetica en verzorgingsproducten voor huid, haar, gezicht en nagels. We voeren een groot gedeelte uit het enorme assortiment van deze grote onderneming.


logo-ALQVIMIA

Alqvimia:

Lichaamsverzorging uit Spanie, met alchemistische (aromatherapeutische) wortels in de voormalige hoogculturen van Egypte en Mesopotamie.

Prachtig assortiment aan hoogwaardige producten voor de lichaamsverzorging en voor aromatherapie.

Zeer zuivere essentiële olien en synergien, verzorgende zalven en massageolien, geuren en badproducten.

Essentiele olie werkt zowel op het lichaam en (door de betoverende geuren) ook op de geest.

Elke essentiele olie heeft een eigen werking. Door het vakkundig mengen van verschillende, bij elkaar passende essentiele olien in de juiste verhouding, kunnen de olien elkaars werking versterken. Er is dan sprake van een synergie, een harmonieuze samenwerking.

Het 'op maat' mengen van olie is meer dan alleen een vak. Het is een kunst en doet een groot beroep op de intuitie en het invoelingsvermogen van de aromatherapeute.

Essentiële oliën kunnen gebruikt worden in een olieverdamper, de sauna, in bad, in parfum en geurwater, of verdund in een draagolie als therapeutische massageolie tegen uiteenlopende aandoeningen zoals spierpijn, verkoudheid, droge huid, verouderende huid, vermoeide voeten, gebrekkige doorbloeding, enz, enz.

alqvimia-cleopatra
absolute beauty oil from alqvimia
ALQVIMIA Bulgarian rose-oil

Själ is een compacte lijn van zeer hoogwaardige verzorgingsproducten voor het gezicht.

De huidverzorgende eigenschappen van ‘Själ’ zijn er opzienbarend, het doet echt iets met je huid. Mensen die de producten gebruiken komen er terug voor.

In de VS is Själ een absolute ‘must-have’, de magazines zijn er lyrisch over en op beautyblogs doet Själ het enorm goed.

Sjal is in Amsterdam alleen in onze winkel verkrijgbaar.

Meer weten over Själ? http://www.sjalskincare.com

Intelligent Nutrients.

'Certified Organic Health and Beauty'

Dit duurzame, organic, usda gecertificeerde merk werd ontwikkeld door Horst Rechelbacher, de 'founder'van Aveda. Niet de minste dus. En 'Intelligent Nutrients' lijkt de overtreffende trap, absoluut gifvrij en van een onovertroffen kwaliteit.

'Intelligent Nutrition' is voor huid, haar en het gezicht.

Meer weten? http://www.intelligentnutrients.com


Uspa Skin Hair Face

  • Uspa is een Australisch merk dat hard op weg is de wereld te veroveren. Zuiver, gifvrij.

  • Uspa is zeer hoogwaardige lichaamsverzorging van het meest verfijnde.

  • Uspa werd tot nu toe vrijwel uitsluitend in 's werelds meest exclusieve Health Spa's toegepast.


JARDINS D' ÉCRIVAINS. Sinds kort in de winkel.

De grote liefde van de oprichtster van dit nichemerk uit Parijs, Anaïs Biguine, waren de klassieke tuinen, haar grote passie was de literatuur.
Een waarlijk prachtige reeks parfums, badzouten en geurkaarsen, tijdloze en edele creaties van een grote geest.


DR. GRITTI. Sinds kort in onze winkel.

Geuren uit het Venetië van de Renaissance. Gemaakt door het familiebedrijf 'Dr. Gritti', baserend op de formules en recepten van Alvise Gritti: een verre voorouder van het geslacht 'Gritti'.

Alvise Gritti was een briljante geest, een begaafd arts en groot alchemist. Hij was zich ervan bewust dat geuren emoties kunnen overdragen.

Een reeks edele parfums is het resultaat.


logo ray simons

Ray Simons:

Uiterst exclusieve huidverzorgende olie waarin de bulgaarse roos centraal staat. Elk karafje bevat een gecertificeerde 0.06 crt. Top Wesselton briljant geslepen diamantje van diamantslijperij Gassan in Amsterdam.

diamonds and rose facial oil from ray simons

De ultieme gezichtsolie.

Ray Simons ging niet over één nacht ijs bij de creatie van dit wonderbaarlijk mooie product. Deze verzorgende olie is zeker niet goedkoop, maar het is het meest verfijnde wat u voor uw gezicht kunt gebruiken.


logo-babylon-bubbles-unicorn

Babylon Bubbles:

logo-babylon-bubbles

Prachtig vormgegeven handgemaakte bad- en zeepproducten op basis van (aromatherapeutische) recepten uit de voormalige hoogculturen van Mesopotamie.

Zwoel, sensueel, vrolijk en uitbundig. Deze zeep ziet er gewoon fantastisch uit en de geur is puur en erotiserend.

De zeep is transparant en wordt met min. 10% (zuiver biologische) essentiele olie op geur gebracht. Dit percentage geldt in vakkringen als zeer hoog. De geur van deze zeep is echt onovertroffen.

Naast de zeep is er ook badschuim en badzout.

Geuren: ...(Deze lijst is niet volledig)

Bulgaarse roos, rozenhout, amber, eucalyptus, cederhout, jasmijn, lavendel, oranjebloesem, vetiver, verveine, gardenia, ylang-ylang, marine, sandelhout..........

Uw badkamer zal nooit meer hetzelfde zijn...

roseflower from babylonbubbles
lavendelzeep van babylonbubbles


Onze merken, deel 2, voedingssupplementen

Lees meer over Vitamine en voedingssupplementen

solgarlogo

Solgar: De 'Solgar Vitamin & Herb company' (VS,1947) is een van de meest toonaangevende producenten van hoogwaardige voedingssupplementen en vitaminen in de wereld. Joyce heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de grote bekendheidsgraad van dit merk in Nederland. Health Quest heeft een groot deel van het enorme assortiment op de planken staan.

NIEUWSBRIEF SOLGAR TIMESI
Elke maand een ander topic
. De nieuwsbrief kunt u online bestellen.

Vitals: Voedingssupplementen.

Een innovatief bedrijf dat keer op keer verrast met nieuwe kwaliteitsproducten. Minami visolie. De nieuwe hartformules. Enzovoort.


ORTHOLON logo
ORTHOLON Research

Specialistische producten met kwaliteitsgarantie.

Ontworpen en ontwikkeld door artsen en voedingsdeskundigen in de othomoleculaire voedingsleer en geproduceerd uit gecertificeerde grondstoffen.

Gegaranteerd vrij van suiker, lactose, gluten, tarwe, conserveermiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Zover mogelijk hypoallergeen.

Ortholon producten worden in binnen- en buitenland veelvuldig geadviseerd door professionele voorschrijvers.

Ortholon producten vind je ook uitsluitend in speciaalzaken waar de kwaliteit van het geboden advies gewaarborgd is.

Een heel sterke kant van Ortholon is de reeks zeer zorgvuldig uitgebalanceerde combinatieproducten.


Udo's oil: (Udo Erasmus, Ph.D.)

Deze voedingswetenschapper heeft pionierswerk verricht. Door zijn baanbrekend werk leerden we onderscheid maken tussen goede en slechte vetten. Zijn boek 'Fats that Heal, Fats That Kill', is een standardwerk voor voedingsdeskundigen. 'Udo's Oil', zijn vermoedelijk bekendste product, staat op onze schappen, Udo's 'greenfoods' ook.


Winclove,ecologic 500

WINCLOVE: (Winclove Bio industries) Dit bedrijf vervaardigt zeer hoogwaardige probiotica voor groothandel, ziekenhuizen en instellingen.

Ecologic® is een onderneming van Winclove die probiotica voor specifieke toepassingen (bijv. reizigersdiaree) produceerd.
"Health Quest by Joyce"... heeft het privilege om een aantal van deze hoogwaardige producten als detaillist in haar winkel te mogen verkopen. Verder vind je het niet in gewone winkels. De mensen die deze probiotica bij ons hebben leren kennen zijn zeer tevreden en komen wel heel trouw terug. Bij deze, bedankt voor het vertrouwen.

Meer hierover op onze vitamine-pagina.

Diversen


Ainsworth: Original Bach Flower Remedies.
Appointed by the
Her Majesty Queen Elisabeth, hofleverancier van het Engelse koningshuis dus... Deze remedies worden gemaakt volgens de oorspronkelijke formulering en methode van Dr. Eduard Bach.


Golden temple: Razend populaire kruidentheën volgens ayurvedisch recept. Yogi thee. Ancient herbal formulas. In builtjes verpakt, makkelijk en overal te gebruiken dus.

Van het Blauwe Huis in Ruinerwold betrekken we uitstekende en zeer zorgvuldig gedroogde losse kruidentheën. De aromas zitten dus nog in de thee en zijn niet al tijdens een ondeskundige droogproces verdampt. Uiterst lekker en van grote therapeutische waarde.
Meer weten over medicinaal gebruik van kruiden? (Bijv. tegen verkoudheid of om beter te slapen) Bel, mail, of kom naar de winkel.

logo Shoyeido

Shoyeido:

De meest nobele wierook die er bestaat.

horikawa coils

Afkomstig uit Japan, uit een werkplaats met een 300 jaar oude traditie. Shoyeido was door de eeuwen heen leverancier aan het japanse hof en aan talloze tempels. Hoogwaardige en zeer zuivere ingredienten, de geur is sereen, subtiel en van een tijdloze noblesse die bij zoveel andere wierook ver te zoeken is.

Uitmundend voor ceremonieël gebruik en voor speciale momenten. Deze wierook bevat geen bamboe, brandt met weinig, en sommige soorten zelfs helemaal zonder rook. Dus...geen zware walm in je huis en geen hoofdpijn de volgende ochtend....

nijo coils

oildiffuser-alabast, cup plated with lauer of brass

Prachtige olieverdamper van speksteen, bestaande uit twee delen.

Bijzonder aan deze verdamper is dat het schaaltje van laag messing is voorzien. Dit verspreidt de hitte veel beter en voorkomt daamee barsten van deze gevoelige steensoort.

Authentiek handgemaakt product, beetje mysterieus met dat pentagram. (Hij staat wel de goede kant op.... )

Olieverdamper speksteen, driedelig

Prachtige spekstenen olieverdamper, bestaande uit drie delen.

Gemaakt van een zeer mooi grijsgemarmerd alabast.

Makkelijk om schoon te houden, makkelijk om de kaars te verwisselen.

Autentiek handgemaakt product, ziet er ook wel prachtig uit met die openingen aan de zijkant.


Health Quest by Joyce....Spiegelgracht 4.....1017 JR Amsterdam.....T:+31(0)20-421 82 06 .....Mailto: